Besøg i Oldemors fødehjem

 

 

Anne Katrines og Claus oldemor på farfaderens side hedder Anna Kirstine Larsen. Hun er født i Ellinge Lyng, Højby, Ods, Holbæk. Hendes fødested er formentlig den gård med butik, som stadig ligger på Lyngvej. Hun blev født 10. januar 1886.

 

Webmasteren besøgte stedet sammen med sine 2 brødre Ole og Palle fødestedet i foråret 2006.

 

 

Anna står i midten i den hvide bluse.

 

 

På et postkort med billede af sin familie og gården i Vig skriver Anna til sin kommende mand Niels Peter den 31. oktober 1908: "Hvorfor skriver du dog ikke? Nu er det jo ved at være en Maaned siden jeg kom hjem, og jeg har ikke hørt noget fra dig endnu, du er da vel ikke syg? skriv - nu Søndag hvis ikke du har før du får dette, og lad mig dog høre af hvad grund du har ventet så længe. Kan du kende os alle sammen, du kan nok se at vi har solen lige i Ansigtet. Peter ligger og har været meget syg, men nu er det da lidt bedre, han har ligget i godt 8 dage. Hils dem alle i Huset fra Mig. Venlig hilsen A. Larsen."

 

De blev gift året efter i 1909. 

 

 

 

 

 

Postkort med ”Lyngens Købmand” ca. 1950

 

 

Huset I Ellinge Lyng blev bygget i 1873, og det ligger på Lyngvej i Ellinge Lyng ved sidevejen Mosevej. Det blev indrettet med en lille butik, som barnebarnet Else Jørgensen omtaler i sine erindringer. Omkring 1950 indehaves det af "Lyngens købmand”.

 

Foto fra omkring 1970. Da hedder butikken ”Krambod”

 

I 1970 hedder det "Kramboden". Omkring 1980 overtages det af et par alkoholikere, som bl.a. driver smugkro i sidebygningen, og huset forfalder samtidigt meget.

 

Brødrene Jørgensen besøger ”Gobelin Gården” 2006. Foto: Ole Steen Jørgensen

 

 

”Gobelingården 2006. Foto Ole Steen Jørgensen

 

I 1994 overtages det af den nuværende ejer. Hun renoverer det kraftigt, udbygger det bagud væk fra vejen, og køber også nabobygningen, hvor der også har været butik. Hun omdøber stedet til  "Gobelin Gården", og nu står det gamle hus flot igen!