Slægtsforsker var halvfætter

 

Slægtsforskning kan føre til mange nye bekendtskaber. Da jeg ledte efter oplysninger om min oldefar Niels Munkgaard Pedersen, så stødte jeg på en slægtsforsker ved navn Niels Chr. Munksgaard Pedersen.

 

Jeg fik kontakt til ham, og det viste sig, at vi er halvfætre, idet min morfar Peter er bror til hans farfar.

 

Slægtskabet fremgår af følgende opstilling:

 

Niels Munkgaard Pedersen

Peter Gram Petersen                                Niels Munkgaard Pedersen

Else Marie Jørgensen                               Poul Pedersen

Arne Bjørn Jørgensen                              Niels Chr. Munksgaard Pedersen 

 

Denne gren af familien var noget af det jeg vidst mindst om, men her kunne Niels supplerer med et meget fyldigt og spændende materiale, ja han er faktisk ved at skrive en bog herom. Den glæder jeg mig meget til at læse, når den udkommer.

 

Jeg kunne også supplerer ham med en del oplysninger, og bl.a. har min mor 2 malerier malt af hans farfar, der også hedder Niels Munkgaard Pedersen. (min halvfætter hedder Munksgaard – han mener, at det ekstra s er en skrivefejl ved dåben).

 

 

Billedet er et motiv fra Silkeborg. Det er ikke færdiggjort, og er derfor ikke signeret, men mor (Else Marie Jørgensen) ville gerne have det alligevel. Hun fik det, da hun blev 14 år, dvs. i 1938.

 

 

 

 

 

Motiv fra Herning. Gården er nu museum. Billedet hænger hos Else Marie Jørgensen

 

Niels var fritidsmaler. En anden kendt maler fra den tid hed også Munkgaard, og han ville ikke have, at Niels signerede sine billeder med dette navn, selv om han rent faktisk hed det. Det kom til en retssag, og Niels tabte. Dommen blev begrundet med, at den anden var mere kendt. Ifølge barnebarnet Niels Munksgaard Pedersen, så blev han altid sur, når nogle kaldte ham Maler mester Sig. Det skyldes måske den tabte retssag om navnet Munkgaard.

 

 

Min kone i familie med min gamle ven

Apropos slægtsforskere og bekendtskaber, så havde jeg via en GEDCOM sammenligning en god udveksling af oplysninger med Inger Marie Nordentoft med tilgiftsnavnet  Inger Marie Toft. En af mine rigtig gamle venner siden gymnasietiden hedder Jens Toft og jeg spurgte bare for en ordens skyld, om hun kendte ham. Jo, det gjorde hun da, for det er hendes søn! Så min kone Inger er i slægt med Jens, selv om det er langt tilbage – 8 slægtled.